Tupperware onderhoud & tips

Bijsluiter

Hierbij een aantal tips en aanvullende informatie hoe u uw Tupperware mooi en bruikbaar kunt houden. Indien een bijsluiter wordt bijgeleverd dient u deze goed te lezen alvorens het product in gebruik te nemen. Bewaar de bijsluiter om later nog eens te kunnen raadplegen.

Spoelen

 Spoel na ieder gebruik het Tupperware artikel af met koud water alvorens het af te wassen. Dit voorkomt moeilijk te verwijderen aanslag, verkleuring en kleverig worden.

Magnetron/oven

De temperatuursbestendigheid van 'normale' Tupperware is 85°C. Behalve CrystalPlus, MicroPlus, UltraPlus- en MultiFlexproducten is Tupperware niet bedoeld voor gebruik in een magnetronoven.

Kalkaanslag

Hardnekkige (kalk)aanslag verwijderen met schoonmaakazijn (of andere geschikte kalk verwijderaar).

Kleverigheid

Kleverigheid kan soms verholpen worden door het product in een oplossing van vaatwasmachinepoeder te zetten (niet met de handen erin!). Zeer goed naspoelen met koud water en daarna afwassen.

Bewaren

Zet uw Tupperware open weg als het niet in gebruik is; dit voorkomt muffe luchtjes.
Zet uw Tupperware niet in de zon. Door de ultraviolette stralen kan verkleuring optreden.

Deksels

Deksels kunnen soms iets te los of iets te strak zitten.
Indien te groot: leg het deksel 10 minuten in water van 85°C, laat hem daarna afkoelen en zet dan pas op bus of kom.
Indien te klein: maak het deksel op dezelfde manier warm maar zet het deksel direct op de kom of bus en laat zo afkoelen.

Diepvriesdozen

Voor gebruik in de diepvries adviseren wij de speciaal hiervoor ontwikkelde Diepvriesdozen. Alle andere Tupperware dient men, indien bevroren, eerst af te spoelen onder de koude kraan of even te laten staan alvorens te openen.

Afwassen met de hand

Voor het harde, transparante materiaal waaruit een deel van het Tupperware-assortiment bestaat (b.v. Exclusieve en Eleganzia collectie) adviseren wij deze met de hand af te wassen zodat de helderheid en glans van het materiaal optimaal behouden blijven.